რატომ არ შეიძლება უშაქრო ყავის დალევა
რატომ არ შეიძლება უშაქრო ყავის დალევა
ყავა შაქრით უნდა დავლიოთ თუ საერთოდ არ უნდა დავლიოთ? - საკითხავი ეს არის. იცით თუ არა, რომ ყავა, გაყიდვების რაოდენობით, მსოფლიოში მეორე ადგილზეა ნავთობის შემდეგ? დღეში დაახლოებით 2,7 მილიარდი ჭიქა ყავა
ისმევა. ამ პროდუქტზე უამრავი მეცნიერული კვლევაა ჩატარებული. პასუხი ზემოთ დასმულ კითხვაზე ერთია! ყავა მხოლოდ შაქრიანი უნდა სვათ.

უშაქრო ყავა
უარყოფითად მოქმედებს ტვინზე. ეს სასმელი უბრალოდ მატონიზირებელი კი არაა, არამედ აქტიურად მატონიზირებელი. კოფეინისგან ტვინის აქტივობა ძლიერდება და ის მწვავედ საჭიროებს "საკვებს", ანუ ნახშირწყლებს.

Image result for coffee sugar gif
უშაქრო ყავის დალევის შემდეგ ტვინი დაახლოებით იმავეს განიცდის, რასაც უკიდურესად დამშეული ადამიანი, რომელიც ამავდროულად, მძიმე ფიზიკურ სამუშაოსაც შეასრულებს.

Image result for coffee sugar gif
თუ ეს რეგულარულად გრძელდება, გამოფიტვა და რთულად გამოსასწორებელი ორგანული დაზიანებები მოსალოდნელი იქნება. ასე რომ, აღმოსავლეთში ტყუილად არ ამბობენ, რომ - "ყავა კოცნასავით ტკბილი უნდა იყოს".



FaceBook ბეჭდვა
ტეგები:
კომენტარები / 2 /
ნათია
ათი წელზე მეტია უშაქრო ყავას ვსვამ და არ დავმშეულვარ :)
21:03 / 20-08-2018
გამოხმაურება / 0 /
ნათია
15 წელია ალბათ უშაქროდ ვსვამ და რა ვიცი )
12:40 / 16-08-2018
გამოხმაურება / 1 /
ყველა კომენტარი
loadign_gif
გამოკითხვა
რომელ კატეგორიას ნახულობთ ყველაზე ხშირად?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
293031 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30