სამი განსხვავებული ცივი ყავის რეცეპტი
სამი განსხვავებული ცივი ყავის რეცეპტი
ცივი ყავის ეს საოცარი რეცეპტები, რომლებიც მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანას ეკუთვნის, თქვენს ცხოვრებას უფრო სასიამოვნოს გახდის.
1. ვიეტნამური


მსოფლიოში ყველაზე გავრცელებული ყავაა cà phê sua đá. ვიეტნამში ყველა ყავით ვაჭრობს.

სირთულე: მარტივი, დრო: 10 წუთი, დოზა: 1ჭიქა

ინგრედიენტები:
ძლიერი შავი ყავა - 1-3 ჩ.კ.
შედედებული რძე - 2 ს. კ.
ყინულის
კუბები

მომზადების წესი:

ა. დაასხით ყავას ცხელი წყალი და გააჩერეთ 3-5 წთ.
ბ. ჩაასხით შედედებული რძე და მოურიეთ.
გ. ჩაყარეთ ყინულები.

2. იაპონური


აზიაში იაპონია ერთ-ერთი პირველი ქვეყანაა, სადაც ყავის კულტურა გავრცელდა. იაპონიაში ფიქრობენ, რომ ყავა აუცილებლად ყინულთან ერთად უნდა მიირთვა.

სირთულე: მარტივი, დრო: 15 წუთი, დოზა: 1 ჭიქა

ინგრედიენტები:

ყინული - 200 მლ.გრ
წყალი - 200 მლ. გრ
ყავა - 2.5 ს. კ.

მომზადების წესი:

ა. მაღალი ჭიქის ნახევარი ყინულით გაავსეთ.
ბ. ჭიქას დაადეთ ყავის ფილტრი, ისე, რომ ყინულებს ყავა ნელა დაეყაროს.
გ. ფრთხილად დაასხით წყალი ფილტრს.
დ. ჭიქას მოხსენით ფილტრი და დაამატეთ შაქარი. ცივ წყალში შაქრის დიფუზია რთულია, დაახმარეთ მას თბილი რძე.


3. ბერძნული


ვინ თქვა, რომ ყავა არ შეიძლება ჰგავდეს ხილის ნატურალურ წვენს?

სირთულე: მარტივი, დრო: 10 წუთი, დოზა: 1 ჭიქა

ინგრედიენტები:

ახალი მოდუღებული ყავა - 200 მლ.გრ
ალუბლის ვაჟინი - 1 ჩ.კ.
რძე - 70 მლ.გრ
ფორთოხალი - 1 ნაჭერი
ყინულები

მომზადების წესი:

ა. მოადუღეთ ყავა.
ბ. დააბლენდერეთ ყავა, ალუბლის ვაჟინი და რძე.
გ. ჭიქაში ჩააგდეთ ფორთოხლის ნაჭერი და ჩაყარეთ ყინულები.



კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა

ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
არაჟნის ჟელე ბანანით და შოკოლადით
15:19 / 16-07-2018
ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი შოკოლადი.
მაკარონი ხარშვისას რომ არ აიზილოს
14:25 / 16-07-2018
იმისათვის, რომ მაკარონის ნაწარმი ხარშვისას მიწებებასა და აზელვას გადაურჩეს, დიდი რაოდენობით მდუღარე წყალში უნდა მოხარშოთ.
15 პროდუქტი, რომლებზეც უარი არ უნდა თქვათ
14:05 / 16-07-2018
არსებობს პროდუქტები, რომლებიც აუცილებელია ჩვენი ორგანიზმისთვის.
მოამზადეთ ბადრიჯანი ჩინური რეცეპტით
15:13 / 13-07-2018
ბევრს ჰგონია, რომ ბადრიჯნის სამშობლო ევროპაა, მაგრამ სინამდვილეში, ის პირველად ინდოეთში, დაახლოებით 2 000 წლის წინ გაჩნდა, შემდეგ კი ჩინეთში „იმოგზაურა“.
10 მიზეზი, თუ რატომ უნდა შეიყვაროთ ნესვი (+ხაჭოსა და ნესვის დესერტი)
13:31 / 11-07-2018
ადამიანები ორ კატეგორიად იყოფიან: ისინი, ვისაც ნესვი უყვარს და ისინი, ვინც მის სუნსაც ვერ იტანს. თუმცა, სეზონზე მზისფერი ნესვის ჭამა აუცილებელია, რადგან...
ეს ტკბილეული არ გაგასუქებთ
12:40 / 10-07-2018
ბევრისთვის ნაცნობია ის შეგრძნება, როდესაც ძალიან გინდა ტკბილეულით პირის ჩატკბარუნება, მაგრამ თავს იკავებ, რადგან წონაში მომატების გეშინია.
3 წესი, როგორ უნდა შეინახოთ და წაიღოთ შორ გზაზე ზაფხულში ხორცპროდუქტები
11:50 / 05-07-2018
არ­სე­ბობს ზა­ფხუ­ლის ტან­საც­მე­ლი, ფეხ­საც­მე­ლი, აქ­სე­სუ­ა­რე­ბი და საჭ­მე­ლიც კი.
უჩვეულო ჩვეულებრივისგან: 7 ორიგინალური კერძის იდეა - წიწიბურათი
12:38 / 04-07-2018
წიწიბურა - სასარგებლო, გემრიელი და ძალიან ნოყიერი ბურღულეულია. ის შეგიძლიათ უბრალოდ მოხარშოთ ან ორიგინალური მეთოდებით მოამზადოთ.
უგემრიელესი ალუბლის ნამცხვარი რამდენიმე წუთში, მზა ფენოვან ცომში
10:19 / 02-07-2018
წარმოგიდგენთ ალუბლის ღვეზელის რეცეპტს, რომელიც ფენოვანი ცომისგან მზადდება. შეგიძლიათ მზა ცომი შეიძინოთ და უგემრიელესი დესერტი რამდენიმე წუთში მზად იქნება.
როგორ მოვამზადოთ გემრიელი კაპუჩინო ყავის აპარატის გარეშე?
12:11 / 30-06-2018
ვისაც კაპუჩინო უყვარს და ყავის აპარატი არა აქვს, მისთვის კარგი ამბავი გვაქვს, ახლა თქვენს საყვარელ სასმელს მარტივად მოამზადებთ.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
252627282930 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31