დიდი ალბათობით, შესაძლოა, ჯერ არ გაგისინჯავთ. აუცილებლად სცადეთ ეს რეცეპტი.
ინგრედიენტები:
ალუბალი — 1 კ
ხახვი — 1 ც
ნიორი — 4 კბილი
მწვანილი (ქინძი, ტარხუნა, კამა, ოხრახუში) — 1 კონა
კიტრი — 2 ც.
მწვანე ხახვი — 1 კონა
გატარებული ნიგოზი — 0,3 ჭ
მომზადების წესი:
ალუბალს გამოაცალეთ კურკები და გაწურეთ. დაუმატეთ წყალი გემოვნებით.
დაჭყლიტეთ ნიორი.
დაჭერით ხახვი, მწვანილი და კიტრი. დაუმატეთ მარილი გემოვნებით.
შეურიეთ: ნიორი, ხახვი, მწვანილი და კიტრი. დაასხით მომზადებული ალუბლის წვენი.
შედეთ სუპი მაცივარში 1-2 სთ.
სუფრაზე მიტანის წინ დაუმატეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი და ნიგოზი.
გემრიელად მიირთვით!