თევზის მომზადების 12 საიდუმლო, რომელიც საქმეს ძალიან გაგიმარტივებთ
თევზის მომზადების 12 საიდუმლო, რომელიც საქმეს ძალიან გაგიმარტივებთ
თევზი სასარგებლო და გემრიელი საკვებია. მისი მომზადება ბევრ დიასახლისს არ უყვარს. თუნდაც, სუნის ან გასუფთავების გამო. ჩვენ გასწავლით წესებს, რომელთა გამოყენებაც არ გაგიჭირდებათ და თევზი ხშირად დაიკავებს ადგილს თქვენს სუფრაზე.

1. მომზადებამდე თევზი წყლით სავსე ჭურჭელში მოათავსეთ. თუ ჩაიძირა, ე.ი. ახალია. თუ არა, აღარ მოამზადოთ.

2. იმისათვის, რომ შეწვის დროს თევზის სუნმა არ შეგაწუხოთ, ტაფაში მოათავსეთ გაფცქვნილი და დაჭრილი კარტოფილი.

3. თევზის მოხარშვამდე მარილი ბულიონში უნდა ჩაყაროთ.

4. დამარილებულ თევზს
ადვილად გაასუფთავებთ, თუ ცოტა ხნით წყალში ჩადებთ. ის დაიბერება და ადვილად მოეცლება კანი.

5. შეწვისას თევზი რომ არ დაიშალოს, მომზადებამდე 15 წუთით ადრე მოაყარეთ მარილი.

Фотография:  в стиле ,  – фото на InMyRoom.ru
6. თუ თევზი ძალიან მარილიანია, გამოყენებამდე 4-6 საათით ადრე მოათავსეთ წყლიან ჯამში. წყალი გამოუცვალეთ ყოველ 1-2 საათში ერთხელ. დამბალი თევზის შენახვას არ გირჩევთ.

7. პატარა თევზს მუცლის გაჭრის გარეშეც შეგიძლიათ გამოუღოთ შიგნეულობა. ამისათვის გაუჭერით ლაყუჩები, გადაუტეხეთ ხერხემალი და წაცლილ თავთან ერთად გამოწელავთ.

8. თუ გსურთ, შეწვისას თევზს ოქროფერი, ხრუკუნა კანი ჰქონდეს, შეწვამდე ზეთში ცოტა მარილი ჩაყარეთ. თავად თევზი კი შეწვამდე ქაღალდის ხელსახოცით შეამშრალეთ.

9. თევზს ქერცლი ადვილად რომ გააცალოთ, ჯერ ცხელ წყალში ჩადეთ, შემდეგ ძმრიან თბილ წყალში. გაწმენდა კი ზურგიდან თავისა და მუცლის მიმართულებით დაიწყეთ.

Фотография:  в стиле ,  – фото на InMyRoom.ru
10. გაყინული თევზი ცივ წყალში მოხარშეთ, დაჭრილი პატარა თევზები - ადუღებულ წყალში.

11. მოხარშვისას გაზს ძალიან არ უნდა აუწიოთ. თავიდან მაღალ ცეცხლზე დადგით თევზიანი ქვაბი. როგორც კი დუღილს დაიწყებს, დაუწიეთ, მაგრამ წყალი არ უნდა წყვეტდეს მოძრაობას.

12. თუ თევზის ფილეში ასანთის ღერი რბილად შედის, თევზი მოხარშულია.

კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
ვიდეო სიახლეები
ამ კატეგორიების სხვა სიახლეები
ზოლიანი "პეჩენია" ჩაიზე
13:40 / 23-04-2018
გემრიელი, ფხვიერი ორცხობილა იდეალურია ჩაისთან.
გორდონ რამზის 15 კულინარიული რჩევა
10:46 / 20-04-2018
გორდონ რამზი ის მზარეულია, რომელსაც მსოფლიო კულინარები პატივისცემით უსმენენ. ის გვირჩევს, როგორ უნდა მოვიქცეთ სამზარეულოში, თორემ ძვირად ღირებული ინგრედიენტებიც კი ვერ გადაარჩენენ თქვენს კერძს.
ბარდის წვნიანი ქინძით, ისპანახითა და პიტნით
12:45 / 19-04-2018
გაზაფხულზე ჩვეული კერძიც კი შეიძლება უჩვეულოდ - ლამაზად და გემრიელად - მომზადდეს. ბარდის წვნიანის განსხვავებულ რეცეპტს გთავაზობთ.
შოკოლადის კექსი მარილიანი კარამელით
15:51 / 18-04-2018
აუცილებლად სცადეთ ეს შესანიშნავი რეცეპტი.
დარიჩინის გამოყენების 10 მოულოდნელი ხერხი
13:11 / 16-04-2018
დარიჩინი - ყავისფერი ხის გამომშრალი ქერქია. ეს არის სანელებელი, რომლის არომატი ცხელ ჩაისთან, ვაშლის ღვეზელთან, გლინტვეინთან და რა თქმა უნდა, ზამთრის დღესასწაულებთან ასოცირდება.
ბრინჯის პუდინგი დარიჩინით - მარტივი რეცეპტი
11:55 / 16-04-2018
ასეთი ბრინჯის პუდინგი შესანიშნავი დესერტიცაა და ფაფის ალტერნატივაც, საუზმეზე.
მალაიზიელი ქალი ჟელესგან საოცრებებს ქმნის - ეს მისი ონკოლოგიასთან ბრძოლის მეთოდია
15:26 / 13-04-2018
ძნელი დასაჯერებელია, რომ ნაზი ჟელესგან შექმნილი შედევრები ამ ქალის შექმნილია. მისი ჟელეს ქმნილებები სიცოცხლით სავსეა. თვითონ კი ერთი წლის წინ ძალიან ახლოს იყო იმასთან, რომ შეიძლებოდა სიცოცხლეს გამოსთხოვებოდა.
სტაფილოს ვეგეტარიანული  სუპი
11:25 / 12-04-2018
ბოლო დროს სხვადასხვა ქვეყნის კვების რაციონში სულ უფრო ხშირად ჩნდება სტაფილოს წვნიანის რეცეპტები. ის ძალიან არომატული და სასარგებლოა.
როგორ მოვამზადოთ ყველაზე გემრიელი "ხსნადი ყავის ლიქიორი" სახლის პირობებში
23:08 / 06-04-2018
ეს ყველაზე გემრიელი ხსნადი ყავის ლიქიორი დიასახლისების ყველაზე საყვარელი სასმელია.
გამოკითხვა
რომელ მომსახურებას იყენებთ ყველაზე ხშირად ფასდაკლების საიტებზე?
არქივის კალენდარი